1-) Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma ajansı tarafından finanse edilen ve Tarım İl Müdürlüğümüz eş finansmanı ile yürütülmüş olan ' Bilinçli Üret, Sağlıklı Tüket,Yaşam Kaliteni Yükselt'' isimli proje kapsamında aşağıda belirtilen eğitimler verilmiştir:
a) İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak 5 adet ilköğretim okulunda yaklaşık 1000 öğrenciye şubemiz personelleri tarafından "Temel Beslenme ve Hijyen Eğitimi"
b) İlimizde Faaliyet gösteren toplu tüketim işletmelerine İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda şubemiz personelleri tarafından "Kişisel Hijyen, Gıda Hijyeni, Alet Ekipman Hijyeni, Kalite Yönetim Sistemleri (GMP, HACCP, ISO 22000) konularında eğitimler
c) İlimizde faaliyet gösteren üretim işletmelerine İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda şubemiz personelleri tarafından " Hammadde seçiminde dikkat edilecek hususlar, Gıda İşleme Standartları, Kalite Yönetim Sistemleri, Personel Alet ve Ekipman Hijyeni, Sanitasyon, Depolama ve Sevk Aşamalarından Uyulması Gereken Kurallar ve Gıda Mevzuatı" konusunda eğitimler
d) Seçilen pilot köyde tarımsal işletmelerde çalışanlara "Modern Yetiştiricilik Metotları, Yetiştiricilikte Bakım ve Besleme, Ahır Hijyeni, Süt ve Sağım Hijyeni, Zoonoz Hastalıklar" konularında eğitimler verilmiştir.
2-) Proje kapsamında aşağıda belirtilen numuneler alınmış ve Erzurum ile Trabzon Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürlüklerine gönderilmiştir:
a) Süt sığırcılığı yapan hayvancılık işletmelerinden sabah sağımında 30 adet süt numunesi
b) Toplu Tüketim İşletmelerinden 30 adet yemek numunesi
c) Üretim yerlerinden 6 adet peynir ve 6 adet pasta numunesi
3-) Proje kapsamında 1 adet araç satın alınarak Gıda Denetimi ve Numune Taşıma Aracı olarak dizayn edilmiştir.