Tarım ve Orman Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 20.06.2022 tarihinde imzalanan protokol gereği; Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda fırın işletmelerine yönelik hijyen eğitimi düzenlendi. Yoğun katılım ile gerçekleşen eğitimde gıda hijyeni, işletme hijyeni ve gıda güvenliği ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi. Gıda işletmelerimizde hijyen ve gıda güvenliği bilincinin oluşturulması amaçlanan eğitimde, Fırıncılık ve Pastane Mamulleri Üretimi İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi tanıtıldı ve mevzuat gerekliliklerinin fırın işletmelerinde nasıl uygulanacağı anlatıldı.
Eğitimin sonunda Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Selami ERSEN eğitime katılım sağlayan ve belge almaya hak kazanan fırıncılarımıza teşekkür ederek belgelerini oda temsilcisi İbrahim BEKMEZCİ' ye teslim etti. Selami ERSEN toplumun her kesimini ilgilendiren kutsal bir meslek grubu olan fırıncılık mesleğinde, bu tür hijyen eğitimlerinin meslek icrasında büyük önem taşıdığını belirtti.