T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

UZMAN ELLER PROJESİ KAPSAMINDA 27 YATIRIM PROJESİ İÇİN HİBE SÖZLEŞMELERİ İMZALANMAYA BAŞLANDI.

Yayın Tarihi : 7.07.2023

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında İlimizden 36 başvurunun yapıldığı projelerden 1. Asil Listede 13, 2. Asil listede 14 proje olmak üzere toplamda 27 proje hibe desteklemesi almaya hak kazandı. Bakanlığımız tarafından yapılan değerlendirme ve puanlama sonucunda 36 projeden, 3'ü lisans, 6'sı ön lisans ve 18'i de lise ve dengi okul mezunlarına ait olmak üzere 27 proje asil ve geri kalan 9 proje de yedek olarak belirledi.

Kırsalda yaşayan tarım, hayvancılık, gıda, orman ve su ürünleri eğitimi almış 27 uzman eğitimli girişimcinin projelerine 250 bin TL hibe olmak üzere toplamda 6.750.000,00 TL hibe desteği sağlanacak olup büyükbaş süt sığırı yetiştiriciliği, büyükbaş besi yetiştiriciliği ve küçükbaş koyun yetiştiriciliği projeleri uygulanarak tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlanacaktır. ​

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Proje Başvuru Detayları:

Kırsal alanda/kırsal mahallede; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullarından mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak, bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımlara ''250 bin TL'' ye kadar hibe desteği verilecektir.         

Proje başvuruları 01 Mart 2023 - 08 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılmıştır.​

           PROJE KONULARI

1. Hayvansal üretime yönelik projeler

a) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği

b) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği

c) Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi

ç) Ana arı yetiştiriciliği, arı sütü, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi

d) İpekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı

2. Bitkisel üretime yönelik projeler

a) Kapama meyve bahçesi tesisi

b) Fide, fidan yetiştiriciliği

c) İç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği

ç) Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği

d) Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı

e) Organik ve organomineral gübre üretim tesisleri

f) Bitkisel üretimde zararlı organizmalar ile mücadelede kullanılan biyolojik veya

biyoteknik mücadele ürünlerine yönelik üretim projeleri

3. Su ürünleri üretimine yönelik projeler (Maksimum üretim kapasitesi 29 ton/yılı aşmaması koşuluyla)

a) Alabalık, yayın balığı, sazan, mersin balığı, tilapia, karabalık entansif üretim tesisleri ve/veya kuluçkahaneleri

b) Midye, ıstakoz ve kara salyangozu entansif üretim tesisi

4. Coğrafi işaretli ürün ve geleneksel ürün üretimine yönelik projeler

5. Yukarıda belirtilen ve üretimi yapılan ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik projeler Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Proje başvuruları hakkında detaylı bilgiyi İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzden alabilirsiniz.