T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kurban Rehberi Dağıtımı Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 7.08.2019

​Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2019 Yılı Kurban Rehberi dağıtılarak vatandaşlara kurbanlık seçimi, kesim sonrası saklama ve muhafazası hakkında bilgiler verildi.

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesinde görevli personeller tarafından Bayburt Hayvan Pazarında ve Şehrin muhtelif noktalarında 2019 Yılı Kurban Rehberi dağıtımı yapıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Şube Müdürü Kani YAVUZ;  Kurbanlık seçiminde alınacak olan hayvanların öncelikle pasaport kontrolünün yapılmasının, yaş ve sağlık  kontrolleri yapıldıktan sonra hayvanların kilolarına önem verilmesinin son derece önemli olduğunu, Kurban Bayramı döneminin artık yaz aylarına denk gelmesinden dolayı etlerin uygun sıcaklıkta muhafaza edilerek saklanılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Milli ekonomimizin temelini oluşturan hayvancılıkta damızlık değeri olan dişi hayvanların kesilmemesi konusunda açıklama yapılarak, kurban rehberi dağıtımı tamamlanmış oldu.