Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda; 2019-2020 yılları arasında (2018-2019 Bahar Dönemi ve 2019-2020 Güz Dönemi Ocak ayına kadar) "Okullarda Gıda Güvenilirliği*Gıda Kayıpları ve İsrafı" konuları hakkında ilköğretim veya ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilere eğitim verilmesi planlanmıştır.
Bu kapsamda ilimiz Merkez ilçesine bağlı okullarda, 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar döneminde 700 öğrenciye Gıda Mühendisi Alev Bingöl tarafından "Okullarda Gıda Güvenilirliği*Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu farkındalık eğitimi verilmiştir.
Eğitimlere bizzat katılan Gıda ve Yem Şube Müdürü Gökmen Şengün; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğinin sağlanmasının öneminden bahsetmiştir. Bunun yanında gıda kayıplarının ve israfının azaltılması hususunda; öğrencilerimizde oluşacak bilincin Bakanlığımız tarafından yürütülen «GIDANI KORU» isimli uluslararası kampanyanın hedefine ulaşması noktasında büyük önem arz ettiğini belirtmiştir.