Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda; 2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi Güz Yarıyılında "Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konuları hakkında ilimiz merkez ilköğretim öğrencilerine eğitim verilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda 5 okulda, 803 öğrenciye Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü ve görevli personeller tarafından farkındalık eğitimi verilmiştir.
Gerçekleştirilen eğitim programında öğrencilere güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur ve israfı önlemek için alınacak tedbirler konularında sunum yapılmış; eğitim sonunda soru cevaplarla katılım sağlanarak eğitimin öğrenciler üzerindeki etkileri belirlenmiştir.
İl Müdürümüz Selami ERSEN; "Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarımızda yaptığımız kantin ve yemekhane denetimlerine, eğitimlerimizi de ekleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem kişisel sağlığımızı hem de toplum sağlığını riske atan tehlikelerden korunmak için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Bunun için eğitimin erken yaşlarda verilmesi, çocuklarımızın bilinçlendirilmesi, ülkemizin kaynaklarını korumak adına gıdamıza sahip çıkıp israfın önlenmesi ve bunun için toplum bilincinin küçükken aşılanması gerekmektedir. Bu bağlamda çalışmalarımızı önemsiyorum. Gelecek nesillerimizin temeli olan çocuklarımızın, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi adına eğitim faaliyetlerimize devam edilecektir." açıklamalarında bulundu.