Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BAYBURT İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MİSYON - VİZYON
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLERİ
    İLÇE MÜDÜRLERİ
    ETİK REHBERİ
    KURUMSAL KİMLİK
    TARIM TAKVİMİ
  • ŞUBELERİMİZ
  • PROJELERİMİZ
  • ÇALIŞMA RAPORLARI
  • SOSYAL TESİSİMİZ
  • BAYBURT
    İLİN GENEL DURUMU
    TARIMSAL YAPI
  • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
  • TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksBayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

KURBAN ETİ MUHAFAZA KOŞULLARI

22.06.2023 / Gösterim Saysı : 2033 / Arşiv

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile kurbanlık hayvan alacak vatandaşlarımızın hastalıksız, belgeleri tam ve kurbanlık özelliklerini taşıyan hayvanları satın alabilmeleri için İl-İlçe Müdürlüklerimiz ekiplerince kurbanlık hayvan satış yerlerinde denetimler ve sağlık taramaları devam etmektedir. Kurbanlık hayvanlar, Bakanlığımızdan Şartlı Onay/Onay Belgesi almış kesimhaneler ile Kurban Hizmetleri Komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde kesilmelidir. Kesilen kurbanlık hayvanların kulak küpeleri ve hayvan pasaportları en yakın İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Derinin yüzülmesi sırasında derinin dış kısmı ile etin teması önlenmelidir. İşkembe ve bağırsaklar; et kalitesini olumsuz etkilememesi, mikropların bulaşmasını ve gelişmesini önlemek için geciktirilmeden çıkarılmalıdır.

Taze etler gıda ile temas amacıyla üretilmiş uygun malzemelerde taşınmalıdır. Bu amaç için üretilmemiş çöp poşeti-kovası gibi gıda ile temasa uygun olmayan malzemelerle taşınması halinde bu malzemelerden istenmeyen maddelerin gıdaya geçişi söz konusu olabilmektedir. Ayrıca etlerin kokuşma ve bozulmanın önlenmesi için hava alacak şekilde taşınması ve en kısa sürede aşağıda bahsedilen yöntemlerle muhafaza edilmesi önemlidir. Etler kesimden sonra en az 24 saat dinlendirilmelidir. Taze etler buzdolabında bir hafta bozulmadan tazeliğini muhafaza eder. Uygun büyüklüklerde ambalajlanıp buzlukta bir ay, şoklandıktan sonra -18 °C'de 6 ay saklanabilir. Etlerin diğer bir saklama şekli de kavurma yapmaktır. Kavurma yapılan etler uygun şartlarda bir yıl saklanabilir. Etlerin daha uzun süre saklanması bozulmaya, besleyici değerinin azalmasına, lezzet ve aroma kaybına neden olur. İşkembe ve bağırsaklar çok iyi temizlendikten sonra değerlendirilmelidir. Temizlik için sağlığa zararlı kimyasal maddeler kullanılmamalıdır. Sakatat çok çabuk bozulduğu için kısa sürede tüketilmelidir.

İl Müdürümüz Selami Ersen, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlarımızın hem dini vecibelerini yerine getirmeleri hem de sağlıklı ve güzel bir bayram geçirmeleri için son derece dikkatli olmalarını, tereddüt ettikleri noktalarda yetkililerden yardım almalarını, konuyla alakalı yapılan açıklamaları dikkate almalarını söyledi ve “Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutlar,  hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.​


Son Haberler
...
Sektör Paydaşları Toplantısı Yapıldı
...
Çks Müracatları İçin Ziraat Odasına Ziyarette ...
...
Bayburt Meralarında Otlatma Verimliliğinin Art ...
...
Cuma Buluşmaları Kapsamında Bayburt İlimizde A ...
...
Okul Ve Öğrenci Yurtlarında Yemekhane Ve Kanti ...
...
Hayvancılıkta Yeni Destekleme Modeli Bilgilend ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Zahit Mahallesi Ayyıldız Caddesi Bayındır Sokak No:16 69000 / BAYBURT

  • Telefon : 0 458 211 74 85

  • Faks : 0 458 211 75 84

  • E-Posta : bayburt@tarimorman.gov.tr

  • KEP : bayburt@gthb.hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI