İl Tarım Orman Müdürlüğümüz tarafından COVID-19 tedbirleri kapsamında ilimiz genelinde başlatılan gıda denetim seferberliği, Ramazan ayında da hız kesmeden devam etti. Pandemi sebebiyle bir çok gıda işletmesinin (lokanta, cafe, çay bahçeleri, kahvehaneler) kapalı olmasına rağmen, faaliyet gösteren gıda işletmelerinde % 95 oranında denetim gerçekleştirilmiştir.
Yapılan denetimlerde mevzuata uygunluk, işyeri hijyeni, gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek durumlar başta olmak üzere pek çok konuya dikkat edilmiştir. Ramazan dolayısıyla tüketimi artan ürünleri üreten, satan ve vatandaşlarımıza sunumunu yapan gıda işletmelerinin öncelikli olması çerçevesinde denetimlerimiz devam etmiştir. Özellikle unlu mamuller ile tatlı üretim ve satış yerleri, ekmek, pide üretim ve satış yerleri, bayram şekerlemeleri ve kuruyemişçiler, "Ramazan Paketi" adı altında muhtelif gıdaların hazırlanıp halka sunulduğu gıda işletmelerinin denetimine ağırlık verilmiştir.
Gıda işletmelerinde Pandemi sürecinde alınması gereken tedbirler, bütün gıda işletmelerine yazılı materyal ve sözlü olarak aktarılarak bilgilendirme denetimleri gerçekleştirildi.
İl Müdürümüz Selami Ersen; güvenilir gıdanın tüketiciye arzı noktasında gereken tedbirlerin alındığını, bu konuda tüketicilerimizin rahat olması gerektiğini belirtti. Ayrıca "174 Alo Gıda Hattı" üzerinden vatandaşlarımızın bize ulaşarak gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetlerinin hassas bir şekilde değerlendirileceği konusuna da dikkat çekmiştir. 2020 yılında bugüne kadar 719 adet gıda denetimi gerçekleştirildiğini, 11 adet numune alındığını, 14 adet 174 Alo Gıda Hattı şikayetinin sonuçlandırıldığını vurgulayarak, vatandaşlarımızın daha güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla denetimlerin tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.