Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları ile Bakanlığımızca; 81 İl Müdürlüğü ve illere bağlı yetkilendirilmiş ilçe müdürlüklerinde çalışan tüm kontrol görevlilerimizin görev alacağı, 17-22.02.2020 tarihlerinde eşzamanlı olarak ve 6 gün sürecek olan gıda denetim seferberliği başlatılmıştır.
Bu kapsamda ilimizde gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla hafta boyunca süren seferberlikte; süt ve süt ürünleri üreten işyerleri, et ve et ürünleri üreten işyerleri, ekmek ve ekmek çeşitleri üreten işyerleri, unlu mamuller, kasaplar, şarküteriler, aktarlar, marketler, okul kantin ve yemekhaneleri ve lokanta restoranlar, dönerciler, diğer toplu tüketim yerleri denetlenmiştir.
5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla yapılan denetimlerde; işletmelerin Bakanlığa kayıtlı/onaylı olup olmadıkları, asgari teknik ve hijyenik şartları yerine getirip getirmedikleri, ürettikleri/satışa ve toplu tüketime sundukları tüm gıda ürünlerinde taklit veya tağşiş yapıp yapmadıkları, ürettikleri/satışa ve toplu tüketime sundukları gıdaların son tüketim tarihleri (STT), tavsiye edilen tüketim tarihleri (TETT) ile gıda ürünlerinin ambalajları ve etiketlerinin Türk Gıda Kodeksine uygun olup olmadıkları kontrol edilmiştir.
Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kontrol görevlilerimiz tarafından hafta boyunca 81 İlde gerçekleştirilmiş olan Denetim Seferberliği'nde 169 denetim yapılmıştır.