Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi yeni yıla sayılı günler kala vatandaşların hijyenik koşullarda üretilen, sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla rutin gıda denetimlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir yılbaşı geçirmeleri için yoğunluk yaşanması beklenen umuma açık dinlenme yerleri, lokanta, market, kuruyemiş, pasta ve pastacılık ürünleri, tatlı ve unlu mamuller satışı yapan işletmeler ile kasap ve şarküteriler denetlendi.
Yapılan denetimlerde; genel temizlik, personel hijyeni, kaliteli gıda malzemesi kullanımı, ürünlerin muhafaza koşulları, son kullanma tarihi, haşere ve kemirgenlerle mücadele, hijyen eğitimi belgesi, işletme kayıt belgesi varlığı kontrol edildi. Müdürlüğümüz kontrol görevlileri, kontroller sırasında işletme çalışanlarına gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda muhafaza ve depolama koşulları hakkında bilgilendirmede bulundu.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Gökmen Şengün; en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğunu, açıkta satılan etiketsiz, menşei belli olmayan ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Gıda ve Yem şubesi olarak asli görevlerimizden birinin halk sağlığının korunması olduğunu belirten ŞENGÜN, ''Gıda güvenliğinin her aşaması dikkat ve kontrol gerektirir, bu kapsamda müdürlüğümüzce kontrol ve denetimler hız kesmeden devam ediyor'' dedi.